Not known Facts About Yük Dengeleyicinin Güvenlik Özellikleri

Aşağıdaki değerlerle ve myVM1 ile aynı diğer tüm ayarlarla bir VM daha oluşturmak için one ile seven arasında adımları izleyin:

Her yük dengeleyici, istemci cihazlar ve arka uç sunucular arasında oturur, gelen istekleri alır ve bunları yerine getirebilecek herhangi bir kullanılabilir sunucuya dağıtır’ şeklinde de tanımlanabilir.

Otomatik hedef ağırlıklar (ATW), uygulamanın hedefleri bozulduğunda bile uygulamaların erişilebilirliğini artworkıran yeni bir ağırlıklı rastgele yük dengeleme algoritması kullanır. Algoritma, aynı hedef gruptaki denklerinden daha yüksek hata oranlarına sahip hedefleri belirlemek için HTTP durum kodlarını ve TCP/TLS hata oranlarını analiz eder.

Yük Dengeleyicilerin hem donanımsal hem de yazılımsal olabildiğinden bahsetmiştim. Şimdi ikisi arasındaki farklara değinmek istiyorum.

Spherical Robin: Gelen trafiği sıralı bir şekilde cihazlara dağıtır. Dağılımı farklı oranlarda belirleyebiliriz.

Yine donanım tabanlı olan yük dağıtıcılar, HTTPS konuşulan senaryoda SSL/TLS’i kendilerinde sonlandıp uygulama sunucusu ile HTTP konuşup uygulama sunucusunu SSL/TLS maliyetlerinden kurtarırlar. LB’ler üzerlerinde bulunan özelleştirilmiş devrelerle SSL/TLS’i uygulama sunucusundan çok daha efektif bir şekilde yapabilirler.

Load balancer, heryerde benzetildiği gibi yoğun trafiği yöneten bir trafik polisi gibi düşünülebilir. devamlı akıcı trafikli bir yolun ayrım noktasındaki bir trafik polisi gibi gelen trafik unsurunu aynı hedefe çıkan farklı yollara yönlendirerek yollardaki trafik yoğunluğunu azaltır. Azalan trafik yoğunluğuyla beraber trafik akışı hızlanır ve daha verimli hale gelir.

Belirli more info bir duruma en uygun olan farklı algoritmaları kullanan çeşitli yük dengeleme yöntemleri vardır. Bu algoritmalar trafiğin hangi backend sunucusuna iletileceğini belirleyen algoritmalardır.

Load balancer, bu yükü dağıttıktan sonra sistemin doğru bir biçimde işleyip işlemediği noktasında belirli sürelerde bir kontrol sağlayarak işleyişinde bozukluk olan sunucuları yönlendirmeye dair bir kaçınma halinde olabilir. Bunun neticesinde yük dengeleyiciler bir taraftan sistemin ölçeklenmesini sağlarken diğer taraftan yüksek erişilebilirlik oluşturmaktadırlar. Bu şekilde sağlıklı olarak işlemeyen sunucuya yeni istek gönderilmemiş ve kullanıcıların bu sorundan etkilenmesi engellenmiş olmaktadır.

Daha Web bir ifadeyle anlatacak olursak, sunucu havuzunda yer alan her sunucuya listeli bir biçimde dağıtarak sunucular arasında devamlı olarak eşit dağılım sağlanır. Trafik yoğunluğunun az ve sunucu özelliklerinin eşit olduğu bir durumda “Round Robin” en suitable yöntem olarak kullanılır.

Hashing yöntemleriyle, gelen pakette yer alan bir veri karmasına dayalı bir biçimde kararlara varılır. Bunun içerisinde, kaynağı oluşturan ya da hedeflenen IP adresi, bağlantı noktası numarası, URL ya da alan advertisementı gibi alıcı pakette yer alan bağlantı ve başlık bilgileri vardır.

Tek bir sunucunun çOkay fazla yük taşımamasını ve yükü eşit olarak dağıtmasını sağlayarak, uygulamaların veya web sitelerinin kullanıcılar için yanıt verebilirliğini ve kullanılabilirliğini artworkırır.

Daha Internet bir biçimde anlatacak olursak; sistemi ziyaret edenler, sunucu grubu olarak ifade edilen sunucular arasında belli bazı kurallar doğrultusunda verimli olarak ve sunucu grubu önünde yer alan yük dağıtıcı ile işi yapacak sunucular arasında eşit olarak dağıtılmakta; uygulama ile veri tabanı arasında oluşturulan yük dengeleme işlemlerini yapan sistemler “load balancer” olarak ifade edilmektedir. Bu şekilde yük dengeleme kullanımıyla sitenin performansı olumlu etkilenmekte ve verimlilik artmaktadır.

Bir load balancing operasyonu, gelen isteğin hangi şartlarda hangi sunucuya iletileceğini Spherical Robin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *